JÄMFÖR SVERIGES BILLIGASTE LÅN!

Låna för ett båtköp

Få har tid eller pengar att spara ihop till en ny båt och därför är det vanligt med båtlån. Vid lån för att köpa båt gäller i stort sett samma principer som vid billån. Därför kan även vår artikel om lån för en bil intressera dig.

Hurdana lånevillkor du får beror mycket på din egen ekonomiska situation och erbjudandena kan variera mycket mellan banker. Det lönar sig därför att jämföra olika bankers erbjudanden noga.

 

Några alternativ

Santander

Santander erbjuder ett privatlån, t.ex. båtlån, upp till 350 000 kr. Du behöver ingen säkerhet och ingen kontantinsats. Lånetiden är 2–12 år. Räntan är rörlig och beräknas individuellt och läggs från 3,95 %.

Du kan ansöka om lån via nätet och får ett besked direkt på skärmen. Om du vill låna riktigt tryggt erbjuder Santander dig även ett betalningsskydd som betalar dina delbetalningar i upp till ett år om du av oväntad orsak inte har förmåga att betala lånet.

 

ICA Banken

Hos ICA Banken får du båtlån och billån i form av ett privatlån utan kontantinsats. ICA banken erbjuder lån upp till 350 000 kr med en lånetid på 3–12 år och en ränta från 3,70 %. Det är enkelt att ansöka om lånet via nätet och du kan använda pengarna hur du vill.

 

SEB

Hos SEB kan du ta privatlånet Enkla lånet upp till 350 000 kr. Det krävs ingen säkerhet och ingen kontantinsats och du kan använda pengarna till det du vill. Räntan bestäms individuellt från 3,65 % och SEB erbjuder dig även en förmånlig fordonsförsäkring. Återbetalningstiden är 2–10 år.

 

Lendify

Lendify är en tjänst som förmedlar lån mellan privatpersoner. Hos Lendify kan du låna mellan 50 000 och 350 000 kr med en ränta från 2,95 % och en lånetid på 1–10 år. Du behöver ingen säkerhet eller kontantinsats och du kan låna för vad du vill.

Låneansökan görs via nätet genom att du fyller i en ansökningsblankett och din låneansökan görs sedan synlig för privata investerare som besluter om de vill investera i ditt lån.

 

Lendo

Lendo förmedlar lån fån banker och låneinstitut till privatpersoner. Hos Lendo kan du låna 5 000–500 000 kr med en lånetid på 1–15 år och en ränta från 4,95 %.

Du kan med en enda ansökan och en registrerad kreditprövning få de bästa erbjudandena från flera låneinstitut inom bara 24 timmar.

 

Sevenday

Hos Sevenday kan du få lån för en båt från 10 000 till 300 000 kr med en lånetid från 1 till 12 år och en individuell ränta från 3,45 %. Du kan använda pengarna till vad du vill och du behöver inga säkerheter.

Sevenday ger dig en garanti på att deras lån är det förmånligaste privatlånet i Sverige. Sevenday erbjuder även en möjlighet att få betalningsfria månader.

 

Handelsbanken

Handelsbanken erbjuder dig Bil- och fritidslånet som är ett lån med båten som säkerhet och en kontantinsats på 20 %. Du kan köpa både en ny eller begagnad båt från en försäljare eller privatperson. Du kan låna upp till 400 000 kr.

 

Nordea

Nordea erbjuder båtlån med båten som säkerhet och en kontantinsats på 20 % av det totala priset. Lånesumman bör vara minst 100 000 kr, dvs. båten bör kosta minst 125 000 kr för beviljande av lånet. Du bör även köpa båten av en professionell försäljare och inte av en privatperson.

 

Lån med eller utan säkerhet

Om du inte har möjlighet att betala en kontantinsats lönar det sig att ta ett privatlån. Privatlån kräver ingen säkerhet och ingen kontantinsats. Vanligen kan du använda lånet till vad du vill. Privatlånet har vanligtvis en högre ränta än ett vanligt lån.

Om du har möjlighet att betala en kontantinsats bör du ta ett vanligt lån med säkerhet och kontantinsats eftersom räntan är förmånligare.

Läs tips och råd om köp av olika fordon på Konsumentverkets sida Hallå Konsument här.


  • Båtlån
  • Privatlån