JÄMFÖR SVERIGES BILLIGASTE LÅN!

Låna för bil eller fordon

Att ta billån är mycket vanligt. Hur mycket du kan låna till din bil och till hurdan ränta du får beror på din ekonomiska situation.

De flesta stora bankerna erbjuder billån med bilen som säkerhet. Vi har därför valt att lista låneföretag som ger billån utan säkerhet!

 

De bästa billånen med säkerhet:

 

Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian kan du låna upp till 500 000 kr utan säkerhet med återbetalningstiden 1–15 år och en individuell ränta från 8,99 %. Du kan låna för vad du vill och banken frågar inte vad du tänker använda pengarna till. Du ansöker enkelt om ett lån via nätet och får pengarna några minuter efter att du skrivit under låneavtalet.

 

ICA Banken

ICA Banken erbjuder billån i form av ett privatlån utan kontantinsats. Du kan låna 20 000–350 000 kr. Lånetiden är 3–12 år och räntan är från 3,70 % och bestäms individuellt. Att ansöka går snabbt via nätet och du kan använda pengarna hur du vill.

 

Advisa

Advisa är en låneförmedlingstjänst som förmedlar lån från flera banker och låneinstitut. Genom att göra endast en ansökan och en registrerad kreditbedömning kan du jämföra låneerbjudanden från flera banker samtidigt. Advisa förmedlar lån från 5 000 till 500 000 kr med en individuell ränta från 2,95 %. Att ansöka om lån är enkelt och kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något genom att göra en låneansökan.

Om du söker lån för en båt kan du läsa artikeln om båtlån här. Du kan även läsa om motorcykellån här.

 

SEB

SEB erbjuder privatlånet Enkla lånet på 20 000–350 000 kr utan säkerhet med en individuell ränta från 3,65 %. SEB erbjuder dig även en förmånlig fordonsförsäkring på köpet. Återbetalningstiden är 2–10 år. Du kan använda pengarna hur du vill.

 

Consector

Consector förmedlar lån från flera banker och låneinstitut. Hos Consector kan du låna 10 000–500 000 kr utan säkerhet med en ränta från 2,95 %. Lånetiden som erbjuds är mellan 1 och 15 år. Med en ansökan och en registrerad kreditprövning kan du välja mellan flera låneerbjudanden samtidigt.

 

Santander

Santander samarbetar med många återförsäljare av bilar. Om du köper bil hos en av återförsäljarna kan du ta ett fordonslån med säkerhet och kontantinsats hos Santander. I Billånet ingår ett fyra månaders låneskydd och bilförsäkring i 2 veckor utan kostnad. För dig som vill ha lån utan säkerhet och kontantinsats erbjuder Santander även ett privatlån upp till 350 000 kr som kan användas för bilköp.

 

AXO Finans

Hos AXO Finans kan du med en låneansökan och en kreditprövning ansöka till flera låneinstitut samtidigt. AXO Finans förmedlar lån utan säkerhet från 10 000 till 500 000 kr med en individuell ränta från 2,95 %. Du kan använda pengarna hur du vill.

 

Ska jag ta billån med eller utan säkerhet?

Om du behöver låna för en bil finns det två huvudalternativ. Du kan ta ett privatlån utan säkerhet eller ett billån med säkerhet och kontantinsats. Skillnaden mellan lån med och utan säkerhet är att privatlånet utan säkerhet ofta har en högre ränta medan lånet med säkerhet kräver en kontantinsats.

Bilhandlare och banker kräver ofta en kontantinsats på 20 % av bilpriset. Om du har möjligheten att betala kontantinsatsen lönar det sig att göra det. Om du inte kan betala kontantinsatsen kan du ta ett privatlån för att betala hela bilpriset.

 

Jämför låneerbjudanden

Det lönar sig att jämföra olika lån och avbetalningsmöjligheter för att hitta det bästa erbjudandet. Lånet med den lägsta räntan är inte alltid bäst.

Om du vill läsa dig in på bilköp kan du läsa den här artikeln på Expressens hemsidaKolla även in Konsumentverkets råd om köp av bil eller fordon här.

 


  • Billån