JÄMFÖR SVERIGES BILLIGASTE LÅN!

Konsumentkrediter – lån för privat bruk

 

Vad är konsumentkrediter?

Konsumentkrediter är lån som ges till en privatperson för privat bruk. Lånet kan användas till det som privatpersonen önskar. Kännetecknande för konsumentkrediter är även att de inte kräver någon säkerhet eller pant, alltså behöver du inte pantsätta dina ägodelar för att beviljas ett lån av det här slaget. 

 

Här är skillnaden!

Till konsumentkrediter räknas bland annat blancolån, snabblån, privatlån, sms-lån och kontokrediter. De olika produkterna skiljer sig lite från varandra men de är egentligen samma typ av lån.

Typer av krediter

  • Blancolån brukar även kallas privatlån och är lån som används till vad kunden vill och som är utan säkerhet. Oftast behöver du inte berätta vad du lånar för. Det här lånet passar bra för allt från en solsemester till nya köksinteriörer.
  • Snabblån kallas även för mikrolån, smslån eller mobillån. De här lånen består oftast av mindre summor, ungefär mellan 500 och 10 000 kr. Låneperioden är mycket kortare på snabblån än på andra lån.
  • Kontokrediter är belopp som finns tillgängliga att användas direkt när du behöver dem. Kreditkort är en form av kontokrediter men kontokrediter kan även överföras från en bank direkt till ditt bankkonto.
  • Avbetalning är en typ av lån som butiker erbjuder i samarbete med banker. Avbetalning är också ett lån, trots att det inte låter så. Ofta tillkommer räntor eller avgifter även på avbetalningar och det gäller att vara medveten om det.

Trots att lånen och krediterna är lite olika räknas de alla till konsumentkrediter, eftersom de är lån till en privatperson för privatbruk utan säkerheter.

 

Att jämföra lån lönar sig alltid!

Olika företag erbjuder olika lånevillkor. Det lönar sig därför att bekanta sig med erbjudandena i var och ett låneinstitut. Vissa låneförmedlingstjänster så som Lendo och Zmarta erbjuder dig gratistjänster för att enkelt jämföra lånevillkoren mellan banker och låneinstitut.

En annan viktig faktor är trygghet. För att ett företag ska få ge ut konsumentkrediter bör det ha tillstånd från Finansinspektionen. Du kan enkelt kolla upp företag i Finansinspektionens företagsregister på Finansinspektionens webbsida.

 

Några  lånetjänster

Att låna behöver inte vara tidskrävande eller krångligt. Det finns många lånetjänster som erbjuder enkla, trygga och snabba sätt att låna. Här följer några exempel på enkla lånetjänster.

 

Lendify

Lendify erbjuder ett forum för långivare och låntagare att mötas på ett enkelt och billigt sätt via nätet. Lånesumman kan vara mellan 50 000 och 350 000 kr med en lånetid på 1–10 år och en ränta från 2,95 %. Åldersgränsen är 18 år och den rekommenderade årliga inkomsten för lån hos Lendify är 180 000 kr. Räntan bestäms individuellt på basis av en bedömning av din återbetalningsförmåga.

Du lägger enkelt in en låneansökan med en tillhörande beskrivning. Din låneansökan publiceras på webbplatsen och enskilda långivare kan via webben välja att finansiera ditt lån. Flera långivare kan finansiera ditt lån tills din önskade summa är nådd. Därefter signeras avtalet och pengarna betalas ut!

 

Zmarta

Hos Zmarta jämför du enkelt de bästa alternativen för lån. Genom en låneansökan och en kreditupplysning får du erbjudanden från många olika banker och låneinstitut.

Åldersgränsen är 18 år och den rekommenderade årsinkomsten är 100 000 kr.

Fyll enkelt i en ansökan på Zmartas webbsida med önskat belopp och önskad återbetalningstid så förmedlar Zmarta din ansökan till flera banker. På det här sättet får du de bästa erbjudandena.

Bankerna och låneinstituten bedömer din ansökan precis som om du sänt in den till dem personligen och Zmartas låneförmedlingstjänst medför inga kostnader. Spara på det här sättet både pengar och tid!

 

Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian får du förmånliga privatlån utan säkerhet direkt via nätet. Du kan låna mellan 5 000 och 500 000 kronor med en lånetid på 1–15 år. Räntan sträcker sig från 8,99 %. Åldersgränsen för lån är 23 år.

Bank Norwegian gör det enkelt för dig att låna. Du kan låna för vad du önskar utan att behöva berätta vad du lånar för. Låna för en resa, en bil eller kanske en grill. Fyll bara i en ansökan på webben och få ett låneerbjudande direkt på skärmen. Du förbinder dig inte till något genom din låneansökan. Du kan godkänna låneerbjudandet när du är redo!

Allt från ansökan till utbetalning av lån kan ske enkelt via Bank Norwegians webbplats!

 

DayPay

DayPay erbjuder dig snabblån på 1 000– 10 000 kr med en återbetalningstid på 30, 60 eller 90 dagar eller ett Pluslån på 11 000–20 000 kr med en återbetalningstid på 1, 2 eller 3 år.

Att låna hos DayPay går enkelt, fort och smidigt. Du fyller snabbt i en ansökan via deras webbsida och får ett besked direkt på dataskärmen. Att ansöka om lån är gratis. Du kan därefter ta emot låneerbjudandet och få pengarna inbetalda på ditt konto inom en timme om du har bankkonto hos Swedbank eller Handelsbanken. Om du har konto på en annan bank tar det några timmar till en vardag.

 

Lendo

Lendo är en låneförmedlare som ger dig möjligheten att med en låneansökan och en kreditupplysning få de bästa låneerbjudandena inom 24 timmar! Erbjudandena sänds direkt till dig så att du själv kan välja vilket av erbjudandena du vill ta emot.

Lendo förmedlar lån mellan 5 000 och 500 000 kr till en lånetid mellan 1 och 15 år. Åldersgränsen för att låna hos Lendo är 18 år och den önskade årsinkomsten är minst 100 000 kr.

Du kan göra en enkel låneansökan på Lendos webbplats och Lendo förmedlar den sedan till flera banker. Lendos tjänst är gratis och sparar dig pengar och tid.

 

L’easy

Leasy erbjuder privatlån på 10 000–50 000 kr med en lånetid mellan 12 och 72 månader. Leasy är ett företag som länge sålt och hyrt ut olika elektronikprodukter och som nu erbjuder snabba och enkla privatlån som söks enkelt via deras webbsida.

För att ta ett privatlån hos Leasy bör du vara minst 20 år och inte ha några betalningsanmärkningar.

Leasy har ett gott kreditbetyg och är ett välkänt företag i Sverige. Du söker enkelt om ett lån på deras webbsida och får ett preliminärt lånebeslut på dataskärmen direkt efter ansökan. För ett privatlån hos Leasy krävs inga säkerheter och du kan låna pengar för vad du vill.

 

Välj det rätta lånet!

Det lönar sig att fundera på vilket lån som passar dig. Vilken lånesumma behöver du och hur lång ska lånetiden vara? Jämför räntorna hos olika långivare. Tänk på att många faktorer påverkar hurdana lånevillkor som beviljas åt dig.

Din ekonomiska situation och dina kredituppgifter är de faktorer som har den största inverkan på dina lånevillkor. En person med dåliga kredituppgifter finner det ofta svårt att beviljas lån och får ofta sämre lånevillkor med högre räntor och mindre beviljade lånesummor.

 

Tänk innan du tar lån

När du tar lån lönar det sig att bortse från alla förvirrande benämningar och se direkt på vad varje långivare erbjuder. Se på lånesummorna och villkoren för beviljande av lånet samt lånetiden. Se på räntan och den effektiva räntan. Den effektiva räntan omfattar alla kostnader för lånet och därför ser du tydligast i den vad ditt lån kommer att kosta.

Att ta ett lån innebär alltid en kostnad i form av en ränta eller andra avgifter och därför rekommenderas att du gör en budgetkalkyl över ditt ekonomiska läge och funderar på om ett lån är vad du behöver.

Konsumentverkets webbsida kan du hitta goda råd för hushållning och hjälpmedel för budgetkalkylering.

 


  • Konsumentkredit
  • Privatlån