JÄMFÖR SVERIGES BILLIGASTE LÅN!

Ibland tar lönen slut för tidigt under månaden. Då kan det vara svårt att vänta till nästa lön innan du handlar igen. Andra gånger samlas alla utgifter till samma månad och lönen räcker inte till för att täcka dem.

Vid situationer när lite extra pengar behövs kan det vara bra att ha ett enkelt sätt att låna pengar direkt, utan att behöva ansöka om ett lån. Kreditkortet är ett sätt för dig att smidigt planera din privatekonomi.

Banker som erbjuder kreditkort

I princip alla de större bankerna erbjuder kreditkort. De samarbetar ofta med de vanligaste kreditkortsföretagen Bank Norwegian, MasterCard och VISA. Några exempel på banker du kan vända dig till är Swedbank, Nordea, SBAB, ICA Banken eller SEB.

Säkrare att handla med kreditkort

Ett kreditkort är ett säkrare sätt att handla. Det kan vara ett tryggt sätt att handla på nätet eller att handla utomlands. Ditt bankkort är direkt kopplat till ditt bankkonto, men ett kreditkort är inte det. Om du misstänker bedrägeri i samband med ett köp kan du reklamera köpet till kreditkortsföretaget.

Om du vill låna pengar kan du behöva ta ett privatlån istället. Några företag som erbjuder privatlån är Bank Norwegian, Lendo, Marginalenbank, ICA Banken och Advisa.

Vad innebär ett kreditkort?

Kreditkort är en flexibel kredit som du kan använda när du behöver den. Kreditkortet fungerar då som ett hjälpmedel för att planera dina utgifter. Med kreditkort kan du välja att avbetala dina inköp i form av en eller flera fakturor i slutet av månaden istället för att betala dina inköp direkt.

För att få använda krediten betalar du en ränta på det utnyttjade kreditbeloppet och ofta även en årsavgift. Ofta får du krediten räntefritt om du betalar hela ditt inköp i slutet av den första månaden.

Om du gör ett stort inköp kan du med kreditkort dela upp betalningen på flera fakturor som du avbetalar en gång i månaden. Du betalar då även ränta på din kredit.

Du kan vanligen ha kreditkortet utan att använda det och du betalar endast för den kredit du utnyttjar. På så vis kan du använda krediten som en buffert i nödfall som du enkelt kan ta fram. Kreditkortet har också vanligen en bestämd kreditgräns som inte får överskridas.

Du kan läsa mer om kreditkort här.

 


  • Kreditkort