JÄMFÖR SVERIGES BILLIGASTE LÅN!

Även en 18-åring kan få lån

Om du är 18 år och funderar på att låna pengar, få ett privatlån eller blancolån, finns det många saker att fundera på. Det är svårt för någon som är 18 eller 19 att få lån eftersom åldersgränsen för de flesta lån är 20 och ofta har en 19-åring inte samma ekonomiska förutsättningar som en person över 20 år.

Det är ofta så att när man inte har inkomster behöver man pengar som mest men för att låna krävs ofta en regelbunden inkomst. Banker har olika krav på hur höga årliga inkomster du bör ha för att låna av dem. Oftast krävs en årlig inkomst på mellan 100 000–200 000 kr.

Om du funderar på lån bör du göra en budgetkalkylering för att ta reda på om du har råd att göra avbetalningar på ett lån. På Finansinspektionens hemsida finns hjälpmedel och råd för budgetkalkyl och kostnadsberäkning. Överväg noga alternativ, gör kostnadskalkyler och tänk på hur saker kommer att se ut många år framåt.

 

Lån till en 18-åring
Lånekungen rekommenderar Zmarta Ansök här

 

 

Några banker och lånetjänster som kan erbjuda lån för en person under 20 år:

 

Axo Finans

Erbjuder en lånetjänst som gör att du kan ansöka till många banker samtidigt utan kostnad. De erbjuder lån för 10 000–500 000 utan säkerhet. Räntan kan variera från 2,95 % uppåt. För att låna behöver du en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Lendo

Lendo ger dig möjligheten att söka till flera banker samtidigt. Hos Lendo kan du få varierande låneerbjudanden på 5 000–500 000 kr. För att låna under 30 000 kr krävs en årsinkomst på minst 100 000 kr och för att låna mer än 30 000 kr krävs en årsinkomst på minst 110 000 kr.

 

SEB

SEB erbjuder lån med säkerhet och privatlån utan säkerhet på 20 000–350 000 kr med en ränta från 3,65 % till dig som är minst 18 år och har en regelbunden årsinkomst på minst 190 000 kr. För dig som bara vill låna mindre summor erbjuds även produkten Enkla krediten som är en kredit direkt till ditt bankkonto bestående av en summa upp till 10 % av din årsinkomst.

 

Santander

Santander erbjuder privatlån på 20 000–350 000 kr utan säkerhet med en ränta från 3,95 % och en lånetid på 2–12 år. Hos Santander finns även exempelvis förmånliga avbetalningsmöjligheter på ett inköp av en bil eller andra fordon.

 

Zmarta

Zmarta förmedlar lån till dig som är över 18 år och har en årsinkomst på minst 100 000 kr, en fast bostad i Sverige och som inte har några skulder hos Kronofogden. Med Zmarta förmedlas din ansökan till flera låneinstitut och banker samtidigt. Så kan du med endast en ansökan få det bästa låneerbjudandet.

 

Andra sätt att tjäna pengar

  • Om du har möjlighet till studiemedel bör du givetvis ta ett studielån. Med studentlån får du sannolikt bättre lånevillkor än med något lån du kan få på den privata marknaden.
  • Har du möjlighet att skaffa ett extrajobb för att få ihop de pengar du behöver? Om du studerar på högskola eller universitet kan du kanske finna deltidsjobb via Academic Work. På Jobbaextra.se kan du hitta inhoppsjobb och deltidsjobb och förutom det finns det många andra webbplatser, till exempel Jobbsafari.se där du kan finna alla möjliga jobb.
  • Finns det någon släkting eller nära person som du kan låna av? En nära person känner dig och litar på att du betalar tillbaka, och därför kommer den personen troligen att kunna låna dig pengar med mycket bättre villkor och med större trygghet än något låneinstitut skulle kunna göra.

  • Lån till 18-åringar