JÄMFÖR SVERIGES BILLIGASTE LÅN!

Bästa Mc-lånet

Sommaren är kort och därför vill du kanske inte vänta med att köpa hojen du drömt om. Att spara pengar till en motorcykel kan ta tid och därför kan du ibland behöva ta ett motorcykellån för att hinna innan sommaren är över.

I den här artikeln finns information om flera banker som ger lån som lämpar sig för ett mc-köp. Därefter följer lite nyttig information om motorcykellån. Klicka dig vidare till den rätta banken för dig och ansök!

 

Från följande långivare kan du få MC-lån

 

ICA Banken

Hos ICA Banken får du ett privatlån utan kontantinsats. Du kan låna mellan 20 000 och 350 000 kr. Lånetiden är 3–12 år och ränta sätts från 3,70 % och bestäms individuellt. Att ansöka går enkelt via nätet och du kan använda pengarna hur du vill.

 

Advisa

Advisa är en låneförmedlingstjänst som förmedlar lån från flera banker och låneinstitut. Advisa förmedlar lån mellan 5 000 och 500 000 kr med en individuell ränta från 2,95 %. Med endast en ansökan och en registrerad kreditbedömning kan du jämföra låneerbjudanden från flera låneinstitut samtidigt. Att ansöka om lån är enkelt och kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något genom att ansöka.

 

Santander

Om du köper motorcykel, skoter eller ATV hos en av de återförsäljare som Santander samarbetar med kan du ta ett skräddarsytt fordonslån med fordonet som säkerhet. För lånet krävs en kontantinsats på 20 %. Lånetiden är max 7 år. För dig som vill ha lån utan säkerhet och kontantinsats erbjuder Santander även ett privatlån upp till 350 000 kr som du kan använda för vad du vill.

 

Sevenday

Sevenday erbjuder privatlån på 10 000–300 000 kr utan säkerhet. Lånetiden som ges är 1–12 år och räntan sätts individuellt från 3,45 %. Du kan använda pengarna hur du vill. Sevenday ger dig även en garanti på att deras lån är det förmånligaste privatlånet i Sverige. Det är även möjligt att få betalningsfria månader.

 

Handelsbanken

Handelsbanken erbjuder Bil- och fritidslånet som är ett lån med fordonet som säkerhet. Du kan låna upp till 400 000 kr. För lånet krävs en kontantinsats på 20 % av inköpskostnaden. Du kan köpa både ett nytt eller begagnat fordon från en försäljare eller privatperson.

 

Vad du bör tänka på när du lånar för motorcykel

 

Mc lån med och utan säkerhet

När du lånar för motorcykel kan du precis som med billån välja mellan lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Lån med säkerhet innebär att motorcykeln du köper blir din pant för lånet. För lån med säkerhet krävs även ofta att du betalar en liten del av inköpskostnaderna själv.

Om du tar ett privatlån utan säkerhet kan du låna för hela motorcykelns belopp. Då behöver du ingen säkerhet och ingen kontantinsats. Du kan låna utan att pantsätta din motorcykel. Med privatlån får du ofta använda dina pengar hur du vill.

Om du vill veta mer om fordonslån kan du läsa artikeln om billån här.

 

Bör jag välja motorcykellån med eller utan säkerhet?

Skillnaden mellan de två lånen är att ett lån med säkerhet ofta har en förmånligare ränta. Därför lönar det sig att välja motorcykellån med säkerhet om du har möjligheten.

 

Om du vill läsa mer om motorcykellån kan du gå till Sveriges MotorCyklisters hemsida där du kan finna nyttig information om allt från motorcykelköp till resetips för motorcyklister.

 


  • Mc-lån